fbpx

Land at Rolleston, Rhosneigr

Project brief

The Client wanted a site to be split into two; the new site accommodating a new partially two-storey building. Buju Architects developed a design where the building consisted of two separate houses. One of which is a one-bed annexe on the ground floor. The second proposition in the building is a three-bed house spread across two storeys to maximise views. 

Design approach

We wanted the Client to have flexibility with this property; we designed a sliding door through a central wall between the two units so that if there is a demand for a combined large space at any one time, there would be scope to join the two spaces.

Although the proposed site has been detached from the main holding residence, Buju Architects designed the proposed dwelling to replicate design details and façade materials which will help ensure the overall design of the house is in keeping with its setting and that it remains in compliance to the main house.

Consideration has also been given to the orientation of the building, its proximity to existing services and the topography of the site. We defined the layout of the internal space by the building orientation. Staggered footprint has been established to maintain evening sun to the existing property. The completed new building will comprise of two self-contained holiday let homes.

The scheme proposal reflects the layout and character of the house. We used an appropriate palette of materials which are designed to reflect their setting to provide a high-quality development in the area.

Our skilled team’s passion & experience enables us to create schemes that carefully consider our client’s individual style & needs, and this project was no different. Full Architectural Services RIBA Stages 0-3 was provided. Planning permission has been approved, and we are excited to progress further with the project.

Hello!

Please get in touch to discuss your project.

  • Call: 0161 474 6860
  • E-mail: hello@buju.co.uk